Romania, Bulgaria si Serbia sunt pregatite sa-si inchida frontierele in vederea stoparii valului de migranti

granita

Aflat sambata la Sofia, capitala Bulgariei, la o intalnire comuna cu omologii sai bulgar si sarb, premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat ca cele trei tari sunt pregatite sa-si inchida frontierele pentru a stopa valul de migranti, daca Germania si Austria si le vor inchide pe ale lor, dupa cum relateaza agentia de presa Reuters.

Victor Ponta a mai precizat ca aceasta va fi pozitia comuna a celor trei tari la reuniunea extraordinara convocata dumuinica, 25 octombrie, la Bruxelles, unde sunt invitati toti sefii de stat si guvern din regiunea Balcanilor, plus Germania si Austria.

„Noi ne indeplinim obligatiile, noi suntem solidari cu Europa, dar responsabilitatea nu le poate reveni doar unor tari. Daca exista tari care isi vor inchide frontierele sau care vor construi garduri, noi avem dreptul sa ne aparam in timp util”, a mai declarat Ponta.

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat, la randul sau, ca Bulgaria, Romania si Serbia au ajuns la un acord in ceea ce priveste inchiderea frontierelor si sunt pregatite sa faca acest lucru, daca Germania si Austria vor proceda in acelasi mod.

„Noi, cele trei tari, suntem pregatite, daca Germania si Austria isi inchid frontierele, sa nu ne lasam tarile sa devina zone-tampon. Vom fi pregatiti sa inchidem frontierele. Nu ne putem permite sa ne expunem tarile presiunii devastatoare a milioane de oaeni care vor veni”, a declarat premierul bulgar.

Presedintii de stat si de guvern din Germania, Austria, Bulgaria, Serbia, Romania, Croatia, Macedonia, Grecia, Ungaria si Slovenia au fost invitati duminica, de catre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la un summit ce are ca tema problema migratiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s