POLITIA POLITICA A PRIMARULUI DE IASI, GHEORGHE NICHITA

gheorghe-nichita-retinut-de-dna-alaturi-de-seful-politiei-iasi-201944-1 politia locala iasi

foto: e-politic.ro  /  curierul-iasi.ro ______________________________________________________

Directia Nationala Anticoruptie l-a retinut joi, 30 aprilie, pe primarul Iasului, Gheorghe Nichita, acesta fiind suspectat de abuz in serviciu. In aceeasi cauza au mai fost retinuti seful Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, si seful Serviciului Control Urbanism, Stefan Avirdanei.

DNA-ul il acuza pe primarul iasului ca folosea angajatii Politiei Locale, institutie aflata in subordinea primariei, pentru supravegherea anumitor persoane.

„Nichita Gheorghe, profitand de functia detinuta, a solicitat si a primit date care nu sunt destinate publicitatii, in afara oricaror activitati de serviciu, si in indeplinirea unui interes personal”, spun anchetatorii.

De asemenea, anchtatorii mai spun ca si cheltuielile de utilizare a autovehicolelor Politiei Locale in interesul personal al primarului erau decontate de catre Hliboceanu si Avirdanei prin ordin de serviciu, care prevedeau activitati si deplasari in interes de serviciu, in realitate acestea fiind folosite in interesul personal al lui Nichita.

Gheorghe Nichita este primar al Iasului din anul 2003, cand a fost ales primar interimar in locul lui Constantin Simirad, care a preluat functia de ambasador in Cuba. In urma alegerilor din 2004, Nichita a castigat Primaria Iasi in al doilea tur de scrutin. Apoi a castigat si alegerile locale din 2008 si 2012.

Gheorghe Nichita s-a confruntat in acest mandat cu protestul vehement al societatii civile, dupa ce a dispus taierea a zeci de tei din centrul Iasului, pe care i-a inlocuit cu salcami japonezi. Numeroase proteste au avut loc la Iasi fata de aceasta taiere a teilor, primarul acuzandu-i pe protestatari ca sunt  „cretini” si „isterici”, fiind manipulati de catre PNL.

Gheorghe Nichita s-a aflat pentru prima data in atentia DNA in anul 2006, cand s-a dispus urmarirea penala impotriva acestuia, in urma unei plangeri depuse de omul de afaceri Zaharia Schrotter, care reclama asocierea paguboasa dintre Primaria Iasi si omul de afaceri Iulian Dascalu.

Iulian Dascalu a primit de la Consiliul Local Iasi un teren de 12 ha in centrul orasului Iasi, in vederea construirii de spatii comerciale, cladiri de birouri si locuit, in valoare de peste 100 milioane de euro. Terenul, la un pret de 50 euro mp, a fost subevaluat – sustinea omul de afaceri Zaharia Schrotter -, fiind mult sub valoarea de piata.

Primarul Gheorghe Nichita a mai fost acuzat de fals si subevaluare de bunuri de concesiune, in dosarul „Palas”.  Palas este un ansamblu de cladiri, birouri, spatii comerciale si locuinte, un parc si o parcare subterana de peste 2 000 de locuri.

In momentul de fata, Gheorghe Nichita este acuzat de abuz in serviciu, folosind angajatii Politiei Locale pentru a supraveghea anumite persoane, fapta ce constituie politie politica.

E de plans seninatatea cu care anumit alesi si instituitii publice se preteaza la a practica politia politica. Ce-o fi insemnand pentru acestia sangele varsat pentru libertate in decembrie ’89 ?

A-ti permite in Romania anului 2015 sa practici politie politica e ca si cum ai calca in picioare sangele martirilor din ’89.

Sursa: Gandul  www.gandul.info

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s