LOTERIA BONURILOR FISCALE – Un demers lipsit de transparenta

bonuri-fiscale-loterie

Organizata in vederea promovarii unui comportament fiscal responsabil, Loteria Bonurilo Fiscale a trezit multe suspiciuni la extragerea din 13 aprilie.

Gheorghe Ialomiteanu, fostul ministru de finante, a afirmat ca e firesc sa existe suspiciuni referitoare la acest proces, avand in vedere modul cum a fost organizat, iar acest demers cu loteria ar putea fi ingropat.

„Trebuia mai multa transparenta din partea ministerului. Oamenii corecti ar trebui incurajati sa ceara bon fiscal. Cred ca acest demers cu loteria va fi ingropat in curand, din cauza unor suspiciuni prea mari”, a mai declarat Ialomiteanu.

De asemenea, fostul ministru a mai spus:”Credeam ca bonurile vor fi inregistrate, iar extragerea se va face de pe o lista. In acest fel, era mai transparent, iar ANAF putea verifica mai bine atat provenienta bonului, cat si daca magazinul respectiv a declarat bonurile respective”.

In replica, reprezentantii Ministerului de Finante sustin ca, dimpotriva, existenta unei astfel de liste ar fi creat cele mai multe suspiciuni.

De asemenea, exista suspiciuni in ceea ce priveste falsificarea bonurilor fiscale. Ialomiteanu a amintit si despre posibila existenta a unor bonuri care exista in mai multe exemplare. Aceasta suspiciune ar putea fi usor eliminata daca pe spatele bonului fiscal ar fi trecute numele magazinului si data achizitiei.

Reprezentantii Ministerului de Finante au declarat insa ca bonurile fiscale false nu au nici o sansa la loterie pentru ca toate casele de marcat sunt sigilate, iar ANAF va verifica toate bonurile castigatoare.

Extragerea bonurilor fiscale castigatoare a avut loc luni, 13 aprilie. La aceasta extragere au participat bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie – 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu presupune o inregistrare prealabila a bonurilor fiscale.

In urma extragerii, au castigat bonurile emise la data de 7 februarie 2015 in valoare cuprinsa intre 6 si 6,99 lei, tva inclus.

Revendicarea premiilor se poate face pana la data de 13 mai a.c.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s